Wat doet de SENSOR-PEN?

De Sensor-pen is een eenvoudige meet-en trainingsinstrument. De Sensor-pen maakt de gebruiker bewust van een verkeerde houding.  

Door een aantal keren per dag een minuut te oefenen met de Sensor-pen wordt men zich bewust van spanning en ontspanning.

De werkhouding zal veranderen en de kracht die gebruikt wordt tijdens handelen zal afnemen.

Bestaande klachten zullen afnemen en zelfs verdwijnen.

Wat is het concept?

Het concept is erop gericht door middel van ontspanning van spieren, in het bijzonder de diepliggende nekspieren, klachten in nek, schouders, armen en/of handen te voorkomen.

Wetenschappelijk onderzoek aan het Erasmus MC heeft aangetoond dat te hard knijpen grote invloed heeft op de doorbloeding van armen en handen. Door te hard knijpen worden de diepliggende nekspieren overmatig aangespannen.

 

Daardoor kunnen bloedvaten die naar de armen lopen worden afgekneld met als gevolg een slecht doorbloeding.

Deze slechte doorbloeding heeft weer als gevolg dat spieren en zenuwen slecht gevoed worden en dat afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd.

Dit noemt men ook wel verzuring van spieren.

Resultaat daarvan kan zijn pijn, tinteling, stuwing in de armen etc. Als er sprake is van stuwing zwelt de arm en/of hand op en kan men bijvoorbeeld een ring niet goed van de vinger krijgen.

Overmatige spanning in de diepliggende nekspieren heeft ook een negatief effect op de zenuwen die vanuit de nek naar de armen lopen. Dit veroorzaakt o.a. het tintelen.

Een ander verschijnsel kan zijn dat men het hoofd minder goed kan draaien.

Ook als u gespannen bent, bijvoorbeeld door een hoge werkdruk, kan dit leiden tot
te
hard knijpen.

De Sensor-pen waarschuwt u hiervoor.

 

GEZOND BEDRIJF !

Risico verzuim is meetbaar

             2011 - 2018 © SaneKC - Privacy Policy                                                        STUDIO182